Hvad giver mening?
strategisk design and konceptudvikling
2023
Dette projekt blev udført i samarbejde med forandringsbureauet Operate og den endelige klient, telekommunikationsvirksomheden Telenor. Opgaven bestod i at skabe en reel forandring inden for digital tryghed med fokus på målgruppen (20-30-årige).
Vores svar på opgaven skubbede digital tryghedsproblemet i en ny retning i forhold til det, Telenor tidligere har arbejdet med. I stedet for at fokusere på de mest almindelige aspekter af digital sikkerhed som svindel og bedrageri, valgte vi at arbejde med det stigende brug af telefoner og den tankeløse scrolling. Sikkerhed i denne kontekst drejer sig om at tage kontrol over ens telefonbrug og undgå at bruge tid tankeløst på sociale medier.
Resultatet blev en kampagne, der opfordrer unge til at finde en balance i deres telefonbrug. Kampagnen er bygget op omkring en split-screen, der sammenligner online- og offline-livet. Målet er ikke at pege fingre, men derimod at inspirere målgruppen til at blive mere bevidste om deres telefonvaner og finde nye måder at bruge telefonen på uden for de sociale medier.
Kampagnens visuelle udtryk er ungdommeligt og autentisk. For at undgå at fremstå for polerede og kunstige fokuserede vi på en fortælling, som målgruppen kan relatere til, autentiske visuelle elementer og øjeblikke fra det virkelige liv.
Projektet er lavet i samarbejde med Emma Hemer og Malin Gustafsson
1/6 Mockup af en af de endelige plakater
2/6 Kampagnens strategi og formål
3/6 Kampagnens logo og catchphrase. Hensigten er at få beskueren til at reflektere over sine telefonvaner, uden at pege fingre
4/6 Endelige plakater. Et vigtigt fokus har været tone of voice, hvor vi har lagt vægt på et engagerende sprog og en call-to-action
5/6 Mockup af en af de endelige plakater
6/6 Kampagnen inkluderer en videoannonce, som skal florere på sociale medier for at nå målgruppen